Vergelijk aanbiedingen

Favorieten

Wat bepaalt de waarde van een huis?

Wat bepaalt de waarde van een huis?

Niet elke verbouwing is waarde verhogend. Waar zit dat hem in?
Lijstjes zijn nooit 100% van toepassing maar deze geeft wel een goede indicatie waarop te letten.

Deze 12 punten zijn het meest belangrijk voor de waarde van je huis

1. De locatie

“Iedereen wil een boerderij midden in de stad” kortom de plek is het meest belangrijk. Regionale verschillen zijn groot in Nederland ondanks de relatief korte afstanden. Ook maakt uit bereikbaarheid, nabijheid van scholen en winkels, uitvalswegen, OV, en het uitzicht. Belangrijk is ook of de locatie zo blijft of dat er aanpassingen zijn gepland zoals nieuwbouw, aanleg wegen of treinspoor

2. Het formaat

Taxateurs rekenen met vierkante meters.Vergroten van het woonoppervlak door het plaatsen van een uitbouw of de garage bij de woning trekken, kan zeker waarde verhogend zijn. Ook een dakkapel kan lonend zijn omdat een zolder dan beter te gebruiken is. Natuurlijk maakt ook uit of het een appartement of een huis is.

3. De buitenruimte

De mogelijkheid om buiten te zitten speelt ook mee. Balkon, tuin of dakterras voor elk zijn er liefhebbers
Een overdekt terras of serre zorgt ervoor dat je ook bij minder goed weer toch het buitengevoel krijgt.

4. De grond

Hierbij komen zaken aanbod als: hoeveel vierkante meter? Is het eigen grond of erfpacht. Ook kunnen rechten en plichten zoals een recht van overpad, de waarde beïnvloeden.

5. De staat

Een (bijna) nieuwe badkamer en keuken maken wel degelijk uit voor de waarde van de woning. Het is echter niet zo dat je er meestal aan verdient. Het moet ook maar net de koper zijn smaak zijn. Het is wel zo dat een woning die mooi presenteert, sneller wordt verkocht.

6. Het onderhoud

Staat de buitenboel goed in de verf? Geen houtrot? Dakbedekking recent? Vanzelfsprekend heeft dit allemaal invloed op de waarde.

7. Een schuur of berging

Een plek om fietsen te stallen en extra bergruimte voegt waarde toe.

8. Een carport of garage

Voor droge ijsvrije auto of als hobbyruimte zal de extra ruimte zal zeker positief aan de prijs meewerken. Het kan ook mogelijkheden betekenen voor uitbreiding van de woon vierkante meters,

9. Extra toilet en badkamer

Een wc op de bovenverdieping vinden veel mensen prettig. Houd dit in gedachte bij een verbouwing. Tegenwoordig zie je steeds meer 2e badkamers, ook dit maakt een verschil.

10. Laag energieverbruik

Als je minder kwijt bent aan energiekosten zal dit de waarde van de woning verhogen, Zonnepanelen of zonneboiler zorgen voor een beter energielabel. Ook is een geïsoleerd huis comfortabeler

11. Extra luxe

Zwembad of airconditioning niet iedereen is hiernaar op zoek. Het extra onderhoud geeft vaak de doorslag. Zijn de kopers juist wel fan, dan is het natuurlijk wel waarde verhogend.

12. Technische extra’s

Domotica: het (op afstand) bedienen van de techniek in huis doet niet veel met de waarde van je huis. Ook voegt een alarminstallatie maar iets toe.

Uiteindelijk zijn het deze 12 punten die vergeleken worden met referentiepanden (vergelijkbare huizen die zijn verkocht) en de WOZ waarde.

Vandaag weten wat uw woning echt waard is?

Gratis waardebepaling

Locatie
Selecteer het type woning
Gegevens

Om de waarde exact te bereken, maken we geen gebruik van een rekenprogramma maar nemen wij telefonisch contact op om een aantal vragen te stellen. Zo is onze gratis waardebepaling veel accurater.

Wat hebben de huizen in de buurt precies opgebracht?

Wilt u de huizenprijzen goed vergelijken? wij kunnen voor u een overzicht maken van alle verkochte woningen in uw omgeving. Als u de gratis waardebepaling aanvraagt, zit dit overzicht erbij. Wilt u vandaag antwoord? Bel ons nu of vraag een gratis waardebepaling aan.

Hoeveel vraag is er naar jouw woning?

Wij kunnen u precies zeggen hoeveel zoekers er zijn voor uw type woning. Ook weten we hoeveel vergelijkbare woningen er te koop staan en hoeveel er zijn verkocht zijn. De Vraagscan is een handig rapport wat de interesse in de markt goed weergeeft. Wilt u gelijk antwoord? Bel ons nu op 085-4000464

Waarom xlcasa makelaars?

• Geen startkosten, betaal pas na verkoop
• Hoge klantbeoordeling (9.2)
• Geen percentage maar vast bedrag
• Binnen een paar dagen op Funda
• Scheelt duizenden euro’s
• Lid van de NVM
• Ook s’avonds en in het weekend

Gerelateerde berichten

Meerderheid 2e kamer motie uitstel nieuw energielabel

Dinsdag 22 september heeft een meerderheid van de Tweede Kamer een motie van VVD-Kamerlid...

Lees verder

funda Facts Q2 2020

Een debutant in de top drie populairste regio’s Het tweede kwartaal van 2020 was geen normaal...

Lees verder

De 10 meest gestelde vragen over het kopen/verkopen van een huis

Vanaf het moment dat uw interesse gewekt wordt in een woning tot het moment waarop u het contract...

Lees verder