Gratis Waardebepaling

Overweegt u verkoop van uw woning en bent u nieuwsgierig naar de waarde? Voor een gratis waardebepaling van uw woning komen we geheel vrijblijvend een keer langsDe waarde van uw huis wordt vastgesteld op basis van:

 

  1. De laatste koopsom, referentiewoningen en buurtgegevens;
  2. Gegevens vanuit het Kadaster;
  3. Uitgebreide beoordeling van uw woning.

Hoe we tot een adviesprijs komen

Wij hebben al vele jaren ervaring in Leeuwarden en omgeving. In combinatie met de plaatselijke en regionale verkoopcijfers en rekenmodellen kunnen we een goede indicatie afgeven van de marktwaarde van uw woning.

Locatiegegevens

We bestuderen ondermeer de locatie van uw woning, aansluitingen op uitvalswegen, openbaar vervoer en aanwezige voorzieningen.

Bouwtechnische informatie

We controleren het bouwjaar, soort woningbouw en gebruikte materialen, de inhoud en woonoppervlakte van de woning en de perceeloppervlakte.

Specifieke woningkenmerken

Bij het bepalen van de waarde letten we op bijzonderheden van uw woning: uitbouwen, ouderdom keuken en badkamer, elektrische apparatuur, soort verwarmingsinstallatie, zonnepanelen, etc.

Energielabel

We controleren het energielabel en adviseren waar mogelijk hoe u het energielabel kunt verbeteren.

Kadastrale gegevens

Bij het Kadaster schaffen we diverse documenten aan, zodat we de erfgrenzen en eventuele erfdienstbaarheden, kettingbedingen en/of publiekrechtelijke beperkingen kunnen controleren.

Referentiewoningen en -verkopen

Ten eerste bekijken we de meeste recente verkooptransactie van uw woning. Daarbij nemen wij een waardevermeerdering van uw woning als gevolg van bijvoorbeeld een verbouwing mee. Vervolgens bekijken we alle verkopen van hetzelfde woningtype (bijvoorbeeld: hoekwoning, tussenwoning etc.) en het gemiddelde van de verkopen van alle woningtypes die recent in de betreffende straat en wijk hebben plaatsgevonden. Hierbij worden niet-representatieve koopsommen zoveel mogelijk uitgesloten, zoals de verkoop van winkelwoningen of een woning met een praktijkruimte.

De Woning Prijs Index is aantoonbaar de meest betrouwbare woningprijsindex van Nederland. Elk kwartaal wordt een woningprijsindex berekend voor iedere provincie en gemeente in Nederland. De woningprijsindex wordt berekend op basis van de landelijke transactiegegevens vanaf 2010 en de overige woning- en locatiegegevens uit de database. De brongegevens worden door algoritmes getoetst op integriteit, zodat niet-representatieve gegevens worden weggelaten bij de indexberekening. In deze methodiek wordt rekening gehouden met onder- of oververtegenwoordiging van de verkochte woningen ten opzichte van de bestaande woningvoorraad in het gebied.

Gefundeerd advies

U ziet, we gaan niet over één nacht ijs. We drukken niet op een knop en draaien een rapportje. We maken écht werk van de voorbereiding voor ons bezoek aan u. In ons volledig vrijblijvende gesprek geven we advies hoe u uw kansen voor een goede verkoopopbrengst kunt verhogen.  Met deze informatie bent u uitgerust met de kennis om een weloverwogen beslissing te nemen om uw woning te verkopen.

Vraag hier uw Gratis Waardebepaling aan