Vergelijk aanbiedingen

Favorieten

Zomerzoektocht op funda is populair

Zomerzoektocht op funda is populair

De huizenjacht gaat in de zomermaanden gewoon door
Op veel plaatsen is het rustig in de maanden juli en augustus. Meer dan genoeg zitplaatsen in de trein, geen rijen in de supermarkt en minder vaak in de file naar kantoor. Zo niet op funda: daar is het ook in de zomermaanden hartstikke druk. Waar we in de overige maanden gemiddeld 11,6 miljoen gebruikers zien, zijn dat er in de maanden juli en augustus nog steeds zo’n 11,2 miljoen. Kortom, ook in deze ‘komkommertijd’ is het dus erg aantrekkelijk voor makelaars om een object op funda te zetten. *

Doordat het overal rustiger is in de zomer, leeft onder verkopers nog weleens de gedachte dat het niet slim is om je huis in de zomer te koop te zetten. Wellicht wordt het dan wel niet voldoende bekeken? Als iedereen op vakantie is, let men dan wel op nieuw huizenaanbod? Bij funda zijn we daar niet bang voor. Het aantal gebruikers is eigenlijk altijd enorm. Zelfs in de drukke decembermaand en zoals nu in de zomer.

11,2 miljoen gebruikers in de zomer
Uit onze data blijkt dat het ook in de zomermaanden loont om je huis op funda te zetten. Er zijn immers maar een fractie minder gebruikers per maand dan normaal (11,2 miljoen in plaats van 11,6 miljoen), waarbij een ‘gebruiker’ een los traceerbare bezoeker van funda is. Bijvoorbeeld: iemand die met zijn computer naar de website van funda gaat, en daarna nog een keer met zijn mobiel via de app een huis zoekt, telt als twee gebruikers. Iemand die twee of meer keer met zijn tablet de app gebruikt, telt als één gebruiker.

In augustus neemt men de tijd
Niet alleen het aantal gebruikers blijft in de zomer op peil, men neemt ook de tijd. Zeker in augustus lijken bezoekers van funda het vakantieritme te volgen. In die maand zijn er namelijk meer sessies per gebruiker dan gemiddeld in de maanden april tot en met juli. Een sessie duurt gemiddeld ook wat langer. De term ‘sessie’ staat hier voor één bezoek, van het binnenkomen tot verlaten van funda. Dat kan zowel in de app als op de website zijn.

Lekker ontspannen vanuit het buitenland
Natuurlijk zijn er in de zomer wel wat verschillen te zien in de manier waarop gebruikers naar funda gaan en hoe ze funda gebruiken. Zo komt in een normale maand ongeveer 7 tot 8% van de gebruikers vanuit het buitenland op funda. In de zomermaanden zien we dat percentage stijgen naar 10% in augustus. De huizenzoektocht kan dus ook op vakantie gewoon doorgaan.

De drukste zomerdag in 2018
Vorig jaar was de drukste zomerdag bij funda 29 augustus. Toen bezochten bijna 1,1 miljoen gebruikers funda. Zou dat dit jaar weer het geval zijn?

* bron: funda gebruikersdata 2018

Gerelateerde berichten

Kosten Woning Energielabel 2021 omhoog

Vanaf 1 januari 2021 wordt het energielabel voor woningen bepaald op basis van NTA 8800. Dit...

Lees verder

Wat is het beste moment om object op funda te plaatsen?

Net na de lunchpauze of juist in het weekend? Als makelaar vraagt u zich ongetwijfeld af op welk...

Lees verder

Meerderheid 2e kamer motie uitstel nieuw energielabel

Dinsdag 22 september heeft een meerderheid van de Tweede Kamer een motie van VVD-Kamerlid...

Lees verder