Vergelijk aanbiedingen

Favorieten

Woningverkopen blijven op peil tijdens corona

Woningverkopen blijven op peil tijdens corona

Volgens makelaarsvereniging NVM heeft de huizenmarkt tot nu toe weinig last gehad van de coronacrisis. Sinds half maart zijn er wekelijks rond de 2500 à 3000 woningen verkocht via NVM-makelaars. Dat zijn er ongeveer evenveel als voor de coronamaatregelen.

“Het lijkt erop dat woningzoekenden nog steeds in mogelijkheden denken. Daarnaast is de rente nog steeds laag en speelt ook het seizoen een positieve rol”, zegt NVM-voorzitter Onno Hoes.

En de huizenprijzen lijken nog te stijgen. De prijs per vierkante meter van verkochte woningen was tussen half april en half mei ruim 1 procent hoger dan in de maand voor de coronacrisis uitbrak. Een gemiddelde woning kost nu 333.000 euro. Dat is 7,7 procent meer dan een jaar geleden.

Meer huur door minder Airbnb

Het aantal vrijesectorwoningen dat in de verhuur komt is in vergelijking met vorig jaar in veel regio’s flink gestegen. “Dat is opvallend”, zegt de NVM. “Afname van het gebruik van Airbnb lijkt een logische verklaring.” Er komen nog maar nauwelijks toeristen naar Nederland. Zo kwamen er zowel in Amsterdam als Den Haag de afgelopen acht weken 29 procent meer woningen te huur dan in dezelfde periode vorig jaar.

bron;nvm

Vandaag weten wat uw woning echt waard is?

Gratis waardebepaling

Locatie
Selecteer het type woning
Gegevens

Om de waarde exact te bereken, maken we geen gebruik van een rekenprogramma maar nemen wij telefonisch contact op om een aantal vragen te stellen. Zo is onze gratis waardebepaling veel accurater.

Wat hebben de huizen in de buurt precies opgebracht?

Wilt u de huizenprijzen goed vergelijken? wij kunnen voor u een overzicht maken van alle verkochte woningen in uw omgeving. Als u de gratis waardebepaling aanvraagt, zit dit overzicht erbij. Wilt u vandaag antwoord? Bel ons nu of vraag een gratis waardebepaling aan.

Hoeveel vraag is er naar jouw woning?

Wij kunnen u precies zeggen hoeveel zoekers er zijn voor uw type woning. Ook weten we hoeveel vergelijkbare woningen er te koop staan en hoeveel er zijn verkocht zijn. De Vraagscan is een handig rapport wat de interesse in de markt goed weergeeft. Wilt u gelijk antwoord? Bel ons nu op 085-4000464

Waarom xlcasa makelaars?

• Geen startkosten, betaal pas na verkoop
• Hoge klantbeoordeling (9.2)
• Geen percentage maar vast bedrag
• Binnen een paar dagen op Funda
• Scheelt duizenden euro’s
• Lid van de NVM
• Ook s’avonds en in het weekend

Gerelateerde berichten

Kosten Woning Energielabel 2021 omhoog

Vanaf 1 januari 2021 wordt het energielabel voor woningen bepaald op basis van NTA 8800. Dit...

Lees verder

Wat is het beste moment om object op funda te plaatsen?

Net na de lunchpauze of juist in het weekend? Als makelaar vraagt u zich ongetwijfeld af op welk...

Lees verder

Meerderheid 2e kamer motie uitstel nieuw energielabel

Dinsdag 22 september heeft een meerderheid van de Tweede Kamer een motie van VVD-Kamerlid...

Lees verder