West-Graftdijk - Zuiderstraat 115
€ 600.000,- k.k.

West-Graftdijk - Zuiderstraat 115

Unieke zeer grote woning ( bijna 1000 m3) in prachtig polderdorp

West – Graftdijk is een pittoresk dorp waar iedereen wel wil wonen, en deze woning voegt daar nog veel aan toe: ruimte (250 m2, 4 slaapkamers waarvan 1 nog met een entresol), goed onderhouden, ingrijpend vernieuwd met hoge kwaliteit bouwmaterialen in 2004, een enorme hoge (droge en schone) kelder, een overtuin met terras aan het water met ligplaats voor een boot, een eigen parkeerplaats, dakterras enzovoort.

Indeling: entree via voordeur met stoepje, hal met kasten onder de trap, woonkamer met houtkachel, tussenkamer, grote langwerpige keuken (ruim 6 meter aanrechtblad) met o.a. vaatwasser, koelkast, 6-pitsfornuis, quooker, ruime bijkeuken met Nefit Topline CV, vrieskast en werkblad plus laden, en de brede, ‘luie’ trap naar de kelder. En een toilet en een schuifdeur naar de eetkamer, met openslaande deuren naar het terras en de kleine tuin.

In de kelder een fitnessruimte met grote spiegel, een werkplaats, en een aparte ruimte met een ladenwand tot aan het plafond voor opslag van o.a. keukenbenodigdheden.

Vanaf de entree de trap op naar de overloop op de eerste verdieping, rechts het tweede toilet en links de badkamer met bad en douche en dubbele wastafel met twee waskommen. Naast de badkamer een werk-/ slaapkamer, daarnaast nog een logeer- /slaapkamer, en daarnaast een kinder- /slaapkamer, met elektrische rolluiken. En tot slot de gigantische ouderslaapkamer, met inloopkast en een balkenplafond, via welke kamer je op het dakterras komt. Een heerlijk beschutte plek om te zonnen, of ’s ochtends even te voelen hoe warm het buiten is, voor je je aankleed.

De overloop met vaste trap geeft toegang tot de zolder, over de hele lengte van het huis, met raam en Velux opvouwbalkon, voor opslag van van alles, en eventueel nog meer slaapkamers.

Het meest bijzonder blijft echter het dorp zelf, de locatie: het huis staat op 5 stappen afstand van het sluisje, centraal punt van het dorp en de pleziervaart, vanuit de eigen jachthaven van het dorp of van een tocht door de polder. Tegenover het huis staat een boerderij, waar je op ieder moment van de dag of de nacht eieren kunt halen, en schapen met lammetjes, kippen met kuikens en eenden met pulletjes de landelijke sfeer compleet maken. En tot slot de bewoners van het dorp: allemaal vriendelijke en hulpvaardige mensen, die elkaar en iedere bezoeker nog groeten.

Bijzonderheden

– Bouwjaar : oorspronkelijk woonhuis 1935; aanbouw, kelder, gevel en raampartij 2005
– Vloeroppervlak : 247 m2, plus dakterras (9 m2)
– Herbouwwaarde : 510.000 euro, taxatie 2016 (HDS)
– Recente verbeteringen : nieuwe badkamer 2016, nieuwe keuken 2017, 19x zonnepanelen 2020, houtwerk buiten gerepareerd en geverfd 2020, tuin- en terrasaanleg en plaatsing hekwerk 2020, aanpassing elektrische installatie 2021.