Vergelijk aanbiedingen

Favorieten

Waarom 360° foto’s? (om serieuze zoekers aan te trekken)

Waarom 360° foto’s? (om serieuze zoekers aan te trekken)

Een 360° foto maakt het verschil

Eenvoudig online rondkijken in een woning, het is mogelijk met 360° foto’s. En dat trekt potentiële kopers aan. Tegelijkertijd filtert u de minder geïnteresseerden, waardoor de kwaliteit van uw leads toeneemt. Dat kan u veel tijd schelen en dus zijn deze foto’s een waardevol instrument.

Een huis zoeken gebeurt meer en meer online. Want daar vind je snel wat je zoekt: in welke buurt het staat, welke faciliteiten er in de buurt zijn, en natuurlijk hoe de woning eruitziet. Een eerste indruk van een woning hebben mensen tegenwoordig dus binnen een paar muisklikken en secondes.

Waardevol instrument

Het is daarom zaak om ervoor te zorgen dat die eerste indruk correct is en goed. Een goede manier om dat te bewerkstelligen is de inzet van 360° foto’s, oftewel foto’s waarop het lijkt alsof je midden in een ruimte staat en om je heen kunt kijken. Virtual reality is een waardevol instrument waarmee u een flink groeiend publiek bereikt. Het aantal gebruikers van deze technologie op een mobiel apparaat is sinds 2015 gestegen van 2 naar 135 miljoen wereldwijd.

360° foto’s houden bovendien de aandacht van de zoeker vast. Uit onderzoek blijkt dat consumenten in het algemeen vijf tot tien keer meer tijd aan webpagina’s besteden die 360° foto’s bevatten. En hoe meer tijd iemand ergens in investeert, hoe groter de kans op actie. Vertaald naar de vastgoedmarkt: maak je gebruik van 360° foto’s, dan is de kans groot dat zoekers langer blijven hangen en eerder een bezichtiging inplannen.

Zoekers filteren met 360° foto’s

De consument van vandaag vindt het prettig om zelf de regie te hebben over zijn tijd en aandacht. 360° foto’s helpen daarbij: vindt een consument een woning niks, dan hoeft hij daar niet pas bij een bezichtiging achter te komen. Dat scheelt tijd, ook voor u als makelaar. Is de zoeker enthousiast op basis van de foto’s? Dan weten jullie allebei dat een bezichtiging een logische volgende stap is.

Een woningtour online vermindert het aantal vruchteloze bezichtigingen met 40%

Dat een virtuele tour door een woning geen vervanging is van een fysieke bezichtiging, moge duidelijk zijn: écht de sfeer proeven doe je pas in de woning zelf. Maar de foto’s zijn wel een goede mogelijkheid om serieuze geïnteresseerden te filteren. Uit onderzoek van Property Week blijkt dat een woningtour online het aantal vruchteloze bezichtigingen met maar liefst 40% vermindert.

Aantrekken serieus geïnteresseerden

Tegelijkertijd helpen de foto’s ook de serieuze geïnteresseerden aan te trekken. Wist u bijvoorbeeld dat een op de drie funda-gebruikers jonger dan 45 jaar aangeeft dat de aanvraag van een bezichtiging afhangt van de aanwezigheid van 360° foto’s? En dat objecten op funda hoger in de resultatenlijst terechtkomen als de objectinformatie en -presentatie zo volledig mogelijk is? 360° foto’s horen daar ook bij

Vandaag weten wat uw woning echt waard is?

Gratis waardebepaling

Locatie
Selecteer het type woning
Gegevens

Om de waarde exact te bereken, maken we geen gebruik van een rekenprogramma maar nemen wij telefonisch contact op om een aantal vragen te stellen. Zo is onze gratis waardebepaling veel accurater.

Wat hebben de huizen in de buurt precies opgebracht?

Wilt u de huizenprijzen goed vergelijken? wij kunnen voor u een overzicht maken van alle verkochte woningen in uw omgeving. Als u de gratis waardebepaling aanvraagt, zit dit overzicht erbij. Wilt u vandaag antwoord? Bel ons nu of vraag een gratis waardebepaling aan.

Hoeveel vraag is er naar jouw woning?

Wij kunnen u precies zeggen hoeveel zoekers er zijn voor uw type woning. Ook weten we hoeveel vergelijkbare woningen er te koop staan en hoeveel er zijn verkocht zijn. De Vraagscan is een handig rapport wat de interesse in de markt goed weergeeft. Wilt u gelijk antwoord? Bel ons nu op 085-4000464

Waarom xlcasa makelaars?

• Geen startkosten, betaal pas na verkoop
• Hoge klantbeoordeling (9.2)
• Geen percentage maar vast bedrag
• Binnen een paar dagen op Funda
• Scheelt duizenden euro’s
• Lid van de NVM
• Ook s’avonds en in het weekend

Gerelateerde berichten

Kosten Woning Energielabel 2021 omhoog

Vanaf 1 januari 2021 wordt het energielabel voor woningen bepaald op basis van NTA 8800. Dit...

Lees verder

Wat is het beste moment om object op funda te plaatsen?

Net na de lunchpauze of juist in het weekend? Als makelaar vraagt u zich ongetwijfeld af op welk...

Lees verder

Meerderheid 2e kamer motie uitstel nieuw energielabel

Dinsdag 22 september heeft een meerderheid van de Tweede Kamer een motie van VVD-Kamerlid...

Lees verder