XLCASA Makelaars
Gewoon goed verkopen.
Veel vragen zijn al te vinden in onze FAQ. Kom je er toch niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op via 085 – 4000 464.

Veelgestelde vragen / FAQ

Je kunt starten met de verkoop door rechtsboven op ‘Mijn XLCASA’ of op deze link te klikken.

Na aanmelding kan je de gegevens van jouw woning invullen bij XLCASA.
Door eenvoudig ” een voor een” stappen te doorlopen geef je de informatie over je woning. Dit duurt niet langer dan 2-3 minuten.

Omdat je zelf het leukste deel van de verkoop doet, namelijk de rondleiding door je huis en wij de kosten laag houden (geen dure panden of andere tierelantijnen),  zijn wij veel voordeliger.

Nee, wij hanteren een all-in prijs, dus geen percentage of courtage achteraf.

Als je voor het ” Toppakket” pakket van hebt gekozen wordt je woning prominent dus met een volledige pagina en het maximaal aantal foto’s op FUNDA gepresenteerd door ons;  XLCASA nvm makelaars.

STUK VOORDEEL PAKKET

STUK BASIS PAKKET

Zo lang als nodig is, na 1 jaar brengen we wel 149 euro in rekening voor de advertentieverlenging.

Als je besluit de woning toch niet te koop te zetten maar de makelaar/taxateur heeft wel een opname gedaan, dan worden deze kosten wel in rekening gebracht (335 euro).

Er zijn gevallen mogelijk waarbij de te verkopen woning niet de woning is waarin je zelf woont. Tijdens het aanmaken van Mijn XLCASA geef je jouw huidige woonadres op, vervolgens geef je het adres op van de woning die je wilt verkopen.

Het correspondentieadres is altijd te wijzigen in Mijn XLCASA.

Je kunt zelfgemaakte foto’s uploaden of professionele fotograaf de presentatie van jouw woning laten verzorgen.

Alle informatie over je woning kunt u in dit tabblad uploaden: plattegronden, technische omschrijvingen, garantiecertificaten, etc.

Het is erg handig om dit centraal te bewaren, zo kan de makelaar(s) dit kan inzien en presenteren aan een aspirant-koper.

Roerende zaken zijn zaken of goederen die zogenaamd niet nagelvast aan je woning vastzitten zoals bijvoorbeeld gordijnen, vloerbedekking, etc.

Voor een koper is het van belang dat hij weet wat er in de woning achter blijft. In de lijst van roerende zaken geef je dit aan. Je kunt bijvoorbeeld aangeven dat het laminaat achter blijft, of voor welk bedrag de zonwering kan worden overgenomen.

Over roerende zaken hoeft overigens geen overdrachtsbelasting te worden betaald.

In het tabblad ‘Kenmerken’ van je woning wordt gevraagd om de woning uitgebreid te beschrijven. Door zoveel mogelijk informatie te verstrekken, krijgt een koper een duidelijk beeld van uw woning.

We raden daarom aan het formulier zo gedetailleerd mogelijk in te vullen. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om uw woning te beschrijven. Deze beschrijving kan gebruikt worden voor (online) advertenties.

Als je niet zelf de woning wilt beschrijven, bel of mail ons en wij zorgen dat iemand je helpt.

Op onze diensten zijn de algemene voorwaarden van de NVM van toepassing.

Met de uitgevoerde woningopname en een vergelijking van de recente verkopen in je woonomgeving geven wij advies over de vraagprijs. Ook kan er bijvoorbeeld gekozen om de woning per opbod te verkopen dus met een bieden vanaf prijs. Natuurlijk bepaal je zelf uiteindelijk de vraagprijs en strategie.

Je bent pas in onderhandeling als een verkoper inhoudelijk reageert op een bod. Dus: als de verkoper een tegenbod doet.
Ook kan de verkopende makelaar uitdrukkelijk aangeven dat hij in onderhandeling is.
Je bent niet in onderhandeling als de verkopende makelaar aangeeft dat hij jouw bod aan de verkoper zal voorleggen.

Dat mag. Een onderhandeling hoeft nog niet tot een verkoop te leiden. De verkoper zal graag willen weten of er meer belangstelling is. De 1e bieder hoeft nog niet de beste te zijn. Vaak zal de verkopende makelaar aan belangstellenden vertellen dat hij, zoals dat heet, ‘onder bod’ is. De makelaar zal geen mededelingen doen over de hoogte van biedingen. Dit zou het overbieden kunnen uitlokken. Vraag de makelaar naar de te volgen procedure, indien je ook een bod wenst uit te brengen.

Nee niet automatisch. De vraagprijs is een uitnodiging tot het doen van een bod. Als je de vraagprijs biedt, doe je een bod. De verkoper kan dan nog beslissen of hij jouw bod wel of niet aanvaardt of dat hij zijn makelaar een tegenbod laat doen.

Het antwoord is ja.

De vraagprijs is alleen een uitnodiging tot het doen van een bod. Als de verkopende partij een bod aanvaardt, dan is er sprake van een koop. Als de verkoper een tegenbod doet dat afwijkt van het bod dat de verkopende partij eerder heeft gedaan, dan vervalt het eerdere bod van de verkopende partij. Dus ook als de partijen ‘naar elkaar toekomen’ in het bieding proces, kan de verkoper ineens besluiten om toch zijn tegenbod weer te verhogen en de koper om zijn bod weer te verlagen.

Dat mag. Een van de partijen mag de onderhandeling beëindigen. Soms zijn er zoveel belangstellenden dat het moeilijk is te bepalen wie de beste koper is. In dat geval kan de verkopende makelaar – natuurlijk in overleg met de verkoper – besluiten de lopende onderhandeling af te breken en de biedprocedure te wijzigen.

Uiteraard dient hij eerst de eventuele gedane toezeggingen na te komen. De makelaar kiest vervolgens bijvoorbeeld voor een inschrijvingsprocedure. Alle bieders hebben dan een gelijke kans om een hoogste (uiterste) bod uit de brengen. Vraag bij uw makelaar naar de te volgen procedure.

  1. XLCASA houdt zich aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens, de WBP.
  2. De website van XLCASA is beveiligd. Indien je op het slotje in de adresbalk klikt (https://www.xlcasa.nl), vind je alle informatie over het veiligheidscertificaat.
  3. Iedereen die zich aanmeldt, moet een som oplossen. Dit is een reactietest om te bepalen of een menselijke – gebruiker zich aanmeldt.
  4. XLCASA maakt gebruik van de nieuwste hosting- en softwarebeveiliging.

Gegevens worden niet gedeeld met derden, tenzij je hier zelf expliciet toestemming voor geeft. Gedetailleerde informatie over de verkoper blijft alleen beschikbaar voor XLCASA.

Klik hier voor inzage in de woz waarde voor alle woningen in Nederland
(behalve Amsterdam), en klik hier voor inzage in de woz waarde voor de woningen in Amsterdam.

Het energielabel is verplicht als je een woning gaat verkopen.
Om je op weg te helpen is door de overheid op basis van openbare gegevens
een voorlopig energielabel vastgesteld. Dit label kan je hier vinden.
De gegevens kan je aanvullen op Energielabel voor Woningen om zo het definitieve energielabel te laten vaststellen.

Het definitief maken van een energielabel kost enkele tientallen euro’s.

Bel mij terug

Laat je contactgegevens achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug.

X
Direct contact?