Vergelijk aanbiedingen

Favorieten

funda’s corona-update: de cijfers (week 21)

funda’s corona-update: de cijfers (week 21)

De populariteit van woningen binnen het hogere segment

Sinds het uitbreken van de coronacrisis houden we voortdurend een vinger aan de pols als het gaat om het bezoekersgedrag op funda. Week na week zagen we dat het aantal contact- en bezichtigingsaanvragen nog altijd op een stabiele woningmarkt duidden. Maar geldt dat eigenlijk voor alle prijssegmenten? Of worden woningen binnen het hogere segment wel degelijk geraakt door een gedaald vertrouwen in de markt?

Die laatste vraag werd ons de afgelopen weken door veel makelaars gesteld. Daarom kijken we in deze corona-update niet alleen naar het aantal bezoeken op funda en het totale aantal leads dat gegenereerd werd via de objectpagina’s, maar maken we ook een uitsplitsing van dat aantal leads op basis van verschillende prijssegmenten.

Weer meer bezoeken dan vorig jaar

De drukte op funda die we in week 18 signaleerden, houdt aan. In week 21 vonden 18,1 miljoen bezoeken aan de website en via de app plaats. Dat aantal ligt ruim boven het niveau van voor de uitbraak van de crisis (127%). Het aantal bezoeken is ook 44% hoger dan dezelfde periode in 2019; toen werden er 12,6 miljoen bezoeken aan funda gebracht. Onderstaande grafiek laat de cijfers per dag zien; maandagen worden daarbij vergeleken met maandagen uit reguliere weken voor de coronacrisis.

Ook het aantal contactaanvragen blijft opmerkelijk hoog. Het waren er bijna 228.000 in week 21. Dat is, ondanks een dip tijdens Hemelvaart, 117% ten opzichte van de eerste tien weken van het jaar. Bijna 38.000 van deze aanvragen waren voor een bezichtiging. Bezichtigingsaanvragen die via de telefoon of via een e-mail aan u gedaan zijn, tellen daarbij niet mee. We hebben het over 131% vergeleken met het aantal voor de crisis. In week 12, toen de eerste maatregelen net van kracht waren, was dit nog 68%.

Relatief populair

Het aantal leads dat via funda gegenereerd wordt, is dus hoog. Maar, en dan nu de hamvraag, geldt dat voor alle woningen? Of enkel voor objecten die binnen een lager prijssegment aangeboden worden? We zochten de verschillen tussen het lagere segment (< 300.000 euro), het middensegment (300.000-700.000 euro) en het hogere segment (> 700.000 euro) voor u uit.

In de eerste tien weken van 2020, voor het uitbreken van de coronacrisis, vormde het aantal gegenereerde leads binnen het hogere segment tussen 3,7 en 4,1% van het totaal. Voor het middensegment was dat tussen 29,5 en 34,1%. Binnen het laagste prijssegment werden relatief de meeste leads gegenereerd: tussen 62 en 66,7% van het totale aantal leads.

Tijdens de eerste weken na de maatregelen, in week 12, 13 en 14, zakte het aandeel leads binnen het hogere segment tot rond de 3,4%. Consumenten leken zich over het algemeen dus iets meer te verschuiven richting woningen in een lagere prijsklasse. Maar die dip voor het hogere segment was van korte duur: de weken daarop steeg het aandeel tot 5,0% in week 18 en is sindsdien niet meer onder de 4,7% beland. We zien op funda dus geen signalen dat woningen in het hogere segment meer lijden onder de crisis. In tegendeel zelfs: ze zijn momenteel relatief juist populair. Ook onderstaande grafiek maakt dit duidelijk. Deze grafiek laat het aantal gegenereerde leads binnen het hogere segment per week zien. Vanaf week 13 ziet u dat dit aantal tot ver boven het oude niveau stijgt.

Monitor uw eigen aanbod

Ongeacht het segment waarin u actief bent, wilt u ongetwijfeld weten hoe uw aanbod ervoor staat. En tegelijkertijd in de gaten houden hoeveel interesse er gemiddeld in uw regio voor objecten is, of hoeveel contactaanvragen er voor de objecten gedaan worden. Maak daarom gebruik van de nieuwe Aanbodmonitor. Dan ziet u in één oogopslag en op ieder gewenst moment hoe uw makelaarskantoor presteert.

Bron: funda bezoekersgedrag t/m 24 mei 2020

 

Vandaag weten wat uw woning echt waard is?

Gratis waardebepaling

Locatie
Selecteer het type woning
Gegevens

Om de waarde exact te bereken, maken we geen gebruik van een rekenprogramma maar nemen wij telefonisch contact op om een aantal vragen te stellen. Zo is onze gratis waardebepaling veel accurater.

Wat hebben de huizen in de buurt precies opgebracht?

Wilt u de huizenprijzen goed vergelijken? wij kunnen voor u een overzicht maken van alle verkochte woningen in uw omgeving. Als u de gratis waardebepaling aanvraagt, zit dit overzicht erbij. Wilt u vandaag antwoord? Bel ons nu of vraag een gratis waardebepaling aan.

Hoeveel vraag is er naar jouw woning?

Wij kunnen u precies zeggen hoeveel zoekers er zijn voor uw type woning. Ook weten we hoeveel vergelijkbare woningen er te koop staan en hoeveel er zijn verkocht zijn. De Vraagscan is een handig rapport wat de interesse in de markt goed weergeeft. Wilt u gelijk antwoord? Bel ons nu op 085-4000464

Waarom xlcasa makelaars?

• Geen startkosten, betaal pas na verkoop
• Hoge klantbeoordeling (9.2)
• Geen percentage maar vast bedrag
• Binnen een paar dagen op Funda
• Scheelt duizenden euro’s
• Lid van de NVM
• Ook s’avonds en in het weekend

Gerelateerde berichten

Kosten Woning Energielabel 2021 omhoog

Vanaf 1 januari 2021 wordt het energielabel voor woningen bepaald op basis van NTA 8800. Dit...

Lees verder

Wat is het beste moment om object op funda te plaatsen?

Net na de lunchpauze of juist in het weekend? Als makelaar vraagt u zich ongetwijfeld af op welk...

Lees verder

Meerderheid 2e kamer motie uitstel nieuw energielabel

Dinsdag 22 september heeft een meerderheid van de Tweede Kamer een motie van VVD-Kamerlid...

Lees verder