Vergelijk aanbiedingen

Favorieten

funda Facts Q2 2020

funda Facts Q2 2020

Een debutant in de top drie populairste regio’s

Het tweede kwartaal van 2020 was geen normaal kwartaal. De coronacrisis dwong de meesten van ons thuis te blijven. Niettemin, of misschien juist daardoor, droomde Nederland onverminderd over verhuizen – en sommigen deden dat ook daadwerkelijk. Want als deze kwartaalcijfers iets laten zien, is het wel dat de woningmarkt voorlopig allesbehalve ingezakt lijkt.

Om maar direct met de bezoekcijfers te beginnen: die stegen afgelopen kwartaal flink. Waar we in het eerste kwartaal van dit jaar nog gemiddeld 60 miljoen bezoeken per maand telden, zijn dat er sinds de coronacrisis gemiddeld 77 miljoen. In mei piekten we zelfs met meer dan 80 miljoen bezoeken op funda. Die zijn verdeeld over inmiddels zo’n vijf miljoen unieke bezoekers.

Funda factor per regio

De grote vraag is natuurlijk waar al die zoekers precies naar hebben gekeken. Dat hebben we uitgezocht aan de hand van het gemiddeld aantal keren dat een koopwoning per dag wordt bekeken. Zo brengen we in kaart welke regio’s populair zijn.

In de top drie van grootste dalers is er het meest veranderd

Drie populairste regio’s

En de winnaar is… Groningen (stad). Dit is de regio waar huizenzoekend Nederland het meeste interesse in toont. Dat was vorig kwartaal ook al zo, en de drie kwartalen dáárvoor ook. Ook de nummer twee is al een aantal kwartalen – drie om precies te zijn – hetzelfde, namelijk Zuid-Kennemerland. Op de derde plaats hebben we wel een nieuwkomer staan: Utrecht, die daarmee de Zaanstreek wegveegt.

Drie grootste stijgers

Wat opvalt bij de grootste stijgers is dat het hoge noorden al een hele tijd in trek is. Dit keer voert Oost-Friesland de lijst aan, Slochteren en Noordoost-Groningen staan op respectievelijk plaats twee en drie.

In de top drie van grootste dalers is er afgelopen kwartaal het meest veranderd. Opvallend is dat de voorheen grootste dalers als Amsterdam, Almere, de Zaanstreek en Den Haag er helemaal buiten vallen. Nieuwkomer Alphen maakt zijn debuut op plaats nummer twee. Stad Groningen neemt op de eerste plaats het stokje over van Amsterdam en is ondanks de nog altijd enorme populariteit wel hard aan het dalen. Midden-Kennemerland sluit de top drie af.

Vandaag weten wat uw woning echt waard is?

Gratis waardebepaling

Locatie
Selecteer het type woning
Gegevens

Om de waarde exact te bereken, maken we geen gebruik van een rekenprogramma maar nemen wij telefonisch contact op om een aantal vragen te stellen. Zo is onze gratis waardebepaling veel accurater.

Gerelateerde berichten

Wat is het beste moment om object op funda te plaatsen?

Net na de lunchpauze of juist in het weekend? Als makelaar vraagt u zich ongetwijfeld af op welk...

Lees verder

Meerderheid 2e kamer motie uitstel nieuw energielabel

Dinsdag 22 september heeft een meerderheid van de Tweede Kamer een motie van VVD-Kamerlid...

Lees verder

Negatieve rente over de waarborgsom

Recent zijn er in de Tweede Kamer vragen gesteld naar aanleiding van het artikel uit het AD...

Lees verder